Racuchy drożdżowe z malinami na kefirze

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne racuszki z malinami. Przygotowane na kefirze z dodatkiem wiórków kokosowych. Pyszne racuszki polecam na słodki posiłek.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na zaczyn :
    125 ml ciepłego kefiru
    1 łyżeczka cukru
    2 dag drożdży
    2 łyżki mąki pszennej
    Pozostałe składniki :
    100 g malin
    2 łyżki cukru
    2 łyżki wiórków
    8 łyżek mąki pszennej
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Racuchy Placki

Racuchy drożdżowe z malinami na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy drożdżowe z malinami na kefirze 1. Maliny myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy. Robimy zaczyn i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Do wyrośnietego zaczynu dodajemy maliny, cukier i wiórki, mieszamy i rozgniatamy maliny. Wsypujemy mąkę i mieszamy do połączenia składników. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośniecia. Po tym czasie na rozgrzanym oleju, smażymy racuszki z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy z tłuszczu. Przed podaniem obficie posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować