Gofry pomarańczowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry o smaku pomarańczowym. Polecam na śniadanie lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 łyżek maślanki
    1 jajko
    1 łyżka skórki pomarańczowej
    1 łyżka miodu pomarańczowego
    1 łyżka oleju do ciasta
    4 łyżki z czubkiem mąki z płaskurki
    3 czubate łyżki mąki kukurydzianej
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder
    olej do gofrownicy

Gofry pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy maślankę, wybite jajko, skórkę pomarańczową, olej, miód do połączenia się składników. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
    Pieczemy gofry w rozgrzanej i posmarowanej olejem gofrownicy na złoty kolor. Studzimy na metalowej kartce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy