Placki z wędzonego twarogu i cukinii

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczne i szybkie w przygotowaniu placki z twarogu i cukinii. Przygotowane z dodatkiem otrąb owsianych i mąki kukurydzianej. Polecam na bezmięsny obiad.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 130 g twarogu wędzonego
    140 g cukini bez pestek
    1 jajko
    3 łyżki otrąb owsianych do placków
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    olej do smażenia
    otręby owsiane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko

Placki z wędzonego twarogu i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski, posypujemy solą i mieszamy. Odstawiamy. Twaróg przekładamy do drugiej miski i rozgniatamy, dodajemy odciśniętą z płynu cukinię, jajko, otręby, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy aż składniki się połączą.
    Formujemy placki i obtaczamy w otrębach. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Mąka kukurydziana Otręby Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować