Ażurkowe ciasteczka z musli

0 (0 ocen)

Nazwałam je ażurkowe ponieważ tak się upiekły, płaskie, chrupiące i z dziureczkami ;)Nie tracą chrupkości nawet na 2-3 dzień.

Składniki:


  • 120 g masła
    50 g cukru
    80 g kremu czekoladowego
    1 jajko
    50 g mąki pszennej typ 650
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    300 g musli

Ażurkowe ciasteczka z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wrzucić miękkie masło i dodać cukru, zmiksować na puszysty krem.
    Dodać krem czekoladowy (lub czekoladowo-orzechowy), zmiksować ponownie.
    Wbić jajko i zmiksować.

    Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować.

    Na koniec wsypać musli (użyłam mieszanki musli i crunchy, można użyć także samych płatków owsianych) i wymieszać.

    Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą kłaść łyżką porcje ciasta, zostawiać duże odstępy, ponieważ ciastka się bardzo rozleją.

    Piec 15 minut w 180 stopniach. Z blachy zdjąć dopiero po wystudzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy