Azjatyckie Tagliatelle z polędwicą wieprzową

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś kuchnie przejął mąż,przygotował danie z mojej ostatniej zdobycznej książki,wyszło pycha,polecam :-)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • paczka makaronu tagliatelle
    polędwiczka wieprzowa
    2 duże marchewki
    1 por
    2 czerwone cebule
    3 ząbki czosnku
    6 pieczarek
    4 łyżki ciemnego sosu sojowego
    3 łyżki cukru
    pieprz
    przyprawa do wieprzowiny
    cebula dymka i bazylia do dekoracji
    3-4 łyżki oleju

Azjatyckie tagliatelle z polędwicą wieprzową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu,polędwicę kroimy w słupki,skrapiamy olejem i przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny.
    Cebulę i czosnek siekamy w kosteczkę,marchew w słupki a pora i pieczarki w plasterki.
    Na rozgrzaną mocno patelnie,wlewamy odrobinę oleju,,następnie wrzucamy mięso oraz warzywa.Mieszamy aż lekko się zarumienią.
    Dodajemy sos sojowy,cukier i odparowujemy.Dodajemy makaron,i posypujemy bazylią oraz cebulą dymką.

Porady

Danie można przygotować z wołowiną lub kurczakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy