Azjatycka surówka z kapusty, marchewki i fenkuła

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

Pyszna, kolorowa surówka z nutką azjackich saków.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty stożkowej lub młodej białej kapusty
    1/2 bulwy fenkułu
    1 duża marchew
    2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych (bez soli) lub nerkowców

    Dressing do sałatki:

    2 łyżki jasnego sosu sojowego
    3 łyżki soku z limonki lub cytryny
    2 łyżeczki miodu
    2 łyżeczki utartego korzenia imbiru
    2 łyżki posiekanego szczypiorku z dymki
    1 łyżeczka oleju sezamowego lub mniej (jak lubicie)
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Azjatycka surówka z kapusty, marchewki i fenkuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować na niewielkie kawałki.
    Fenkuł pokroić na baaardzo cieniutkie plasterki.
    Marchew obrać ze skórki i za pomocą obieraczki do warzyw pokroić na paseczki.
    Płynne składniki dressingu wymieszać w miseczce. Następnie dodać utarty (na tarce o małych oczkach) imbir obrany ze skórki i posiekany szczypiorek.
    Składniki sałatki wymieszać z dressingiem.
    Posiekane orzeszki zrumienić na suchej patelni, przesypać na talerz, aby wystygły.
    Sałatkę podawać udekorowaną prażonymi orzeszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fenkuł (koper włoski) Kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować