Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem

  • wyświetlono: 122 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pomysł na śniadanie.

moje zdjęcie1
  • 2 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

awokado 1 szt
jajka 2 szt
łosoś wędzony 20 gram
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem

  • 1. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i wydrążyć trochę miąższu, aby zrobić miejsce na jajko. Wbić żółtka i trochę białka (tyle, ile się zmieści). Dodać kawałki łososia. Ułożyć awokado w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem (do momentu, aż jajko się zetnie). Po upieczeniu oprószyć pieprzem i solą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

awokadojajkołosoś wędzony

Komentarze

Podobne przepisy

Ryż z cebulą i jajkiem

Dodane przez: JOANNA 55a

Ryż z cebulą i jajkiem

Jest to szybkie, pożywne i smaczne...

Omlet z serkiem i wędzonym łososiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Omlet z serkiem i wędzonym łososiem

Omlet to doskonały pomysł na szybkie,...

Hummus z awokado

Dodane przez: Futka

Hummus z awokado

Uwielbiam hummus oraz awokado,...

Pasta kanapkowa awokado i jajko

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Pasta kanapkowa z awokado i jajka

Bardzo prosty przepis na pastę...

Wiosenna jajecznica z awokado

Dodane przez: joanna30

Wiosenna jajecznica z awokado

Tak przygotowana jajecznica na...

Szakszuka na zielono

Dodane przez: 2milutka

Szakszuka na zielono z awokado

Moja wersja szakszuki ze szpinakiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE