Awokado zapiekane z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Śniadanie? Nie tylko

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 awokado
    4 jajka
    1 mała papryczka
    parmezan
    sól, pieprz

Awokado zapiekane z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Awokado zapiekane z jajkiem 1. Awokado kroimy na pół wzdłuż…usuwamy pestkę. Oprószamy solą i pieprzem.
    Do każdego „dołka” wbijamy jajko, kładziemy pokrojoną paprykę, oprószamy startym parmezanem.
    Dodajemy pokrojoną paprykę i zapiekamy 12-15 min w temperaturze 200°C. Idealnie komponuje się z pomidorkami, oliwą i posiekaną bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy