Awokado faszerowane

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ładnie prezentuje się na stole

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado dojrzałe: 1 sztuka
    - tarty żółty ser: 0.5 szklanki
    - mała cebula: 1 sztuka
    - majonez czubata: 1 łyżka
    - sól, biały pieprz do smaku: 1 sztuka

Awokado faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pól, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ w taki sposób żeby nie uszkodzić skórki (będzie potrzebna). Miąższ rozgnieść na jednolitą masę z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Cebulę obrać, drobno posiekać. Do masy z awokado dodać posiekana cebulę i starty ser. Dokładnie wymieszać. Masę nałożyć z powrotem do skórek - miseczek. Schłodzić przez 15 minut w lodówce. Podawać z pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy