Awanturka

  • wyświetlono: 392 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Pasta twarogowo - rybna. W sam raz na jesienne śniadanie :)

portret

Składniki

250 g twarogu
1 puszka (170 g) śledzia po gdańsku lub innej ryby w oleju
2 cebule szalotki (75 g)
sól
pieprz
słodka papryka w proszku
listki świeżej bazylii

Sposób przygotowania przepisu:

Awanturka

  • 1. Twaróg rozkruszamy. Rybę wyjmujemy z zalewy i rozdrabniamy.
  • 2. Twaróg i rybę rozcieramy na gładką masę za pomocą blendera, dodając po łyżce olej z zalewy. Ilość dodanego oleju zależy od wilgotności sera.
  • 3. Szalotki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pasty. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 4. Pastą smarujemy pieczywo, posypujemy odrobiną słodkiej papryki i ozdabiamy listkiem bazylii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuśniadaniekolacjapasta rybnapasta do chlebapasta śniadaniowa

Komentarze

Podobne przepisy

galareta z kurczaka

Dodane przez: lexi27

Galareta z kurczaka

Pyszna, delikatna i aromatyczna...

Paprykarz z wędzonym łososiem

Dodane przez: afrodyta

Paprykarz z wędzonym łososiem

Bardzo aromatyczny, domowy paprykarz...

szynkaz chrzanem w galarecie

Dodane przez: klementynka

szynka z chrzanem w galarecie

Moim zdaniem nie ma imprezy bez...

Pyszne tosty z pieczarkami

Dodane przez: rzelkazag

Tosty z pieczarkami, szynką i serem

Tosty lubię w każdej postaci, z...

Domowa, prażona cebulka

Dodane przez: Paulina Nosek

Domowa, prażona cebulka

Zawsze proszę o podwójną porcję,...

Domowy paprykarz z miruną

Dodane przez: afrodyta

Domowy paprykarz z miruną

Przepyszny domowy paprykarz. Bez...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE