Awanturka

5 (170 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Pasta twarogowo - rybna. W sam raz na jesienne śniadanie :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 250 g twarogu
    1 puszka (170 g) śledzia po gdańsku lub innej ryby w oleju
    2 cebule szalotki (75 g)
    sól
    pieprz
    słodka papryka w proszku
    listki świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty Pasta rybna

Awanturka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozkruszamy. Rybę wyjmujemy z zalewy i rozdrabniamy.
  • 2. Twaróg i rybę rozcieramy na gładką masę za pomocą blendera, dodając po łyżce olej z zalewy. Ilość dodanego oleju zależy od wilgotności sera.
  • 3. Szalotki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pasty. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 4. Pastą smarujemy pieczywo, posypujemy odrobiną słodkiej papryki i ozdabiamy listkiem bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować