austriackie rogaliki bożonarodzeniowe

4.49 (168 ocen)

  • 60 min

Takie ciasteczka w Austrii piecze się na Boże Narodzenie. Ale oczywiście smakują wspaniale przez cały rok. Można je przechowywać w zamkniętej puszce dość długo- nie tracą świeżości. Zaraz po upieczeniu są chrupiące a później rozpływają się w ustach. Są tak pyszne, że ręka sama po nie sięga.

  • 60 min

Składniki:

  • 100 g mielonych płatków migdałowych
    250 g mąki
    200 g masła
    75 g cukru
    1 jajko
    3 opakowania cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Desery Rogaliki

Austriackie rogaliki bożonarodzeniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem i jajem na puch. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Palce zanurzać w mące i formować rogaliki. Układać na blaszce z piekarnika i piec w 180*C około kwadransa. Po upieczeniu jeszcze ciepłe ciasteczka posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować