Aroniówka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • -1,30 kg aronii
    -400 szt. liści z wiśni
    -1 kg cukru
    -3 dag kwasku cytrynowego
    -1 litr spirytusu
    -3 litry wody

Aroniówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aronię umyć pod bieżącą wodą, liście również. Włożyć do garnka, zalać wodą i chwilę gotować, około 5 minut. Przelać przez sito i odstawić do wystudzenia. Do nie całkiem zimnego płynu wsypać cukier i dokładnie wymieszać. Do zimnego płynu dodać kwasek, spirytus i rozlać do butelek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy