Aromatyczny sernik w puszystym cieście piernikowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny i bardzo aromatyczny sernik w puszystym cieście piernikowym. Doskonale sprawdzi się do kawy czy herbaty w rodzinnym gronie na deser. Kropką nag i , w tym wypieku jest lukier na soku z cytryny. Szybki w przygotowaniu , z dostępnych składników.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki pszennej tortowej
    1 jajko
    po 1/2 szklanki oleju, cukru, maślanki
    1 łyżka dżemu - u mnie wiśniowego
    1 łyżka kakao
    po 2 szczypty cynamonu, kardamonu, imbiru
    po 1/2 łyżeczki sody i proszku do pieczenia
    Masa serowa:
    70 dag. twarogu mielonego
    3/4 szklanki cukru
    4 jajka
    1 budyń waniliowy-40 g.
    3-4 krople aromatu cytrynowego
    5 dag. roztopionego masła
    szczypta soli
    Lukier:
    sok z 1 cytryny
    ok. 1 szklanka cukru pudru
    Dodatkowo:
    blaszka wyłożona papierem do pieczenia - 25 cm. x 29 cm.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Piernik Desery

Aromatyczny sernik w puszystym cieście piernikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Aromatyczny sernik w puszystym cieście piernikowym 1. Składniki ciasta umieszczam w misce, miksuję mikserem na jednolitą masę. Masę wlewam do blaszki. Jajka ubijam z cukrem i solą na puch, ciągle miksując dodaję ser, budyń, aromat, masło. Puszystą masę wylewam na ciasto piernikowe. Piekę w temperaturze 180 stopni przez ok. 1 godzinę, piekarnik wyłączam, po 30 minutach ciasto wyjmuję.
  • Aromatyczny sernik w puszystym cieście piernikowym 2. Składniki lukru ucieram , aż lukier stanie się gładki i lśniący, dość gęsty. Jeszcze letni sernik polewam lukrem , pozostawiam do zastudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować