Aromatyczny rosół z młodego koguta

4.48 (188 ocen)

Bardzo aromatyczny i zdrowy rosół z młodego kogutka, idealny na niedzielny lub świąteczny stół :)

Składniki:

  • Mięso z młodego koguta : pierś ze skrzydełkiem, grzbiet, noga, łapki, szyjka
    3 średniej wielkości marchewki
    3 średniej wielkości pietruszki
    2 kawałki korzenia selera
    2 cebule
    woda
    pieprz i sól
    1 łyżka suszonego lubczyku
    1 łyżka Vegety
    maggi do smaku
    makaron spaghetti z maki kukurydzianej oraz ryżowej
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Aromatyczny rosół z młodego koguta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Do dużego garnka włożyć umyte mięso na rosół.
  • warzywa 2. Warzywa obrać, opłukać i włożyć do garnka z mięsem
  • rosół 3. Wszystko zalać wodą, do prawie samego. brzegu. Włączyć gaz i ustawić duży ogień jednocześnie pilnując by woda się nie zagotowała. Gdy woda zacznie wrzeć wtedy należy zmniejszyć ogień i pozbierać łyżką wytworzone "szumy".
  • rosół 4. W czasie gdy rosół się gotuje na malutkim ogniu, w innym garnku gotujemy wodę i wrzucamy do gotującej się wody makaron. Gotujemy około 7 minut lub do czasu aż będzie gotowy . Makaron odcedzamy i podajemy z pysznym , aromatycznym i zdrowym rosołem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować