Aromatyczny pstrąg zapiekany z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrągi wyczyścić i umyć, osuszyć. Posypać solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny
Zioła wymieszać z 1 łyżka oleju i posmarować tym pstrągi ,w środku i na zewnątrz. Odstawić na 1 godzinę.
W tym czasie obrać warzywa, umyć i zetrzeć na tarce o dużych .
Pora, białą część pokroić w plasterki.
Potartą marchew ,seler i pietruszkę udusić na 1 łyżce masła ,podlać wodą ,osolić i doprawić pieprzem. Dusić około 10 minut.
Przygotowanym farszem nadziać ryby i włożyć do naczynia żaroodpornego i piec okolo 25 minut w temp 200 st C.
Porady
Do potrawy można uzyc innych ulubionych ziół, jeśli nie mamy świeżych to mogą być suszone.
Komentarze