AROMATYCZNY KARCZEK PIECZONY NA OBIAD LUB DO KANAPKI PYSZNY NA ŚWIĘTA!

4.5 (170 ocen)

  • 3 godz.

KOJARZY MI SIĘ ZE ŚWIĘTAMI GDYŻ MAMA ZAWSZE GO PIEKŁA. UWIELBIAŁAM JEGO ZAPACH I SMAK Z PYSZNYM ŚWIEŻUTKIM CHLEBUSIEM.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 KG Karczku
    czosnek
    łyżeczka czosnku granulowanego
    łyżeczka papryki słodkiej
    łyżeczka pieprzu ziołowego
    sól zmiękczająca mięso
    łyżeczka lubczyku i majeranku
    4 łyżki oleju z pestek winogron
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dodatki

Aromatyczny karczek pieczony na obiad lub do kanapki pyszny na święta! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek dokładnie umyć i ponacinać delikatnie białe tłuste miejsca. Następnia ponacinać nożem karczek w pewnych odległościach i nadziewać te miejsca czosnkiem.
  • 2. Wszystkie przyprawy wymieszać i posypać mięsko po czym posmarować olejem z pestek winogron.
  • 3. Karczek włożyć do rękawa do pieczenia i wlać resztę oleju. Piec w temp. 180-200 stopni ok . 1,5 godziny.

Porady

Mięsko idealne do obiadu, a także na zimno do kanapek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

4.91 (220 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony (domowa wędlina)

To może cię zainteresować