Aromatyczny gyros z indyka

4.5 (160 ocen)

Mięso tak przyrządzone jest smaczne i aromatyczne.

Składniki:

  • 600 g filetów z indyka

    Marynata:
    2 ząbki czosnku
    5 łyżek oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka oregano
    ½ łyżeczki rozmaryny
    ½ łyżeczki tymianku
    Kilka łyżeczek słodkiej papryki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczny gyros z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przeciśniety przez praskę czosnek łączymy z innymi składnikami marynaty. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Mięso kroimy w paski lub kosteczkę, mieszamy z marynatą i odstawiamy w zamkniętym naczyniu na kilka godzin do lodówki.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, smażymy na nim zamarynowane mięso przez ok. 20 minut. Podajemy z sałatką lub szparagami. Wedle uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.23 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka gyros

4.23 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka gyros

Our cooking space To jedna z moich ulubionych sałatek :) 45 min

4.86 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zapiekanka gyros

4.86 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zapiekanka gyros

Kasia_S przepyszna, moja rodzina sama się o nią upomina 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować