Aromatyczny dorsz w czosnku i bazylii z piekarnika

4.48 (194 ocen)

  • 50 min

Nietuzinkowa, a jednocześnie prosta w przygotowaniu, doskonała propozycja na obiad lub kolację. Polecam!

  • 50 min

Składniki:

  • 400 g dorsza,
    4 ząbki czosnku,
    łyżka posiekanej bazylii,
    2 łyżki oliwy,
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Aromatyczny dorsz w czosnku i bazylii z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę opłukać, osuszyć i oprószyć solą.
  • 2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę do małej miseczki. Dodać posiekaną bazylię i oliwę, wymieszać.
  • 3. Rybę natrzeć z dwóch stron czosnkiem i bazylią rozrobioną w oliwie i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  • 4. Piec pod przykryciem około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia odkryć naczynie - ryba lekko się przyrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować