Aromatyczne spaghetti z miesem a'la pomidorowo-paprykowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kto powiedział że spaghetti musi byc z pieczarkami? Ja przygotowałam to danie , z przewaga czerwonej papryki i ziół. Wyszło aromatyczne, sycące i pyszne!!

  • 50 min

Składniki:

  • 400g makaronu spaghetti nitki długie
    250g wołowo-wieprzowego mięsa mielonego

    spaghetti przepis:
    1 cebula
    3 ząbki czosnku

    2 spore papryki czerwone
    1 puszka pomidorów krojonych (400g)
    1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    oliwa
    sól,pieprz, cukier
    papryka słodka,
    zioła bazylii lub oregano
    twardy ser do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Aromatyczne spaghetti z miesem a'la pomidorowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu.

    Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso mielone.Lekko je rozgrabniamy łyzka.Doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy.
    Następnie do mięsa dodajemy pomidory i koncentrat. Doprawiamy ziołami, papryką słodką. Dodajemy również małą łyżeczkę cukru.Gotujemy około 30 min na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W tym czasie podsmażamy przez około 10 minut pokrojona w kostke papryke czerwoną i dodajemy ją do sosu i dusimy razem przez około 8 minut.
    Makaron polewamy sosem z mięsem i papryka , posypuemy startym na tarce serem żółtym.Smacznego.

Porady

mozna dodac ostrej papryki-u mnie ze względu na degustatorów-moje dzieci-z tego zrezygnowałam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować