Aromatyczne pulpeciki z selerem i lubczykiem

  • wyświetlono: 165 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dzięki dodatkowi posikanej natki selera i lubczyku są bardzo aromatyczne. Moje wnuczki bardzo je lubią i to dla nich najczęściej je robię.

  • 2 porcje
  • 30min

Składniki

500 g mielonego mięsa z szynki,
1 mała bułka pszenna,
1 żółtko,
ząbek czosnku,
1 łyżka startego selera,
1 łyżeczka drobno posiekanej natki selera,
1 łyżeczka drobno posiekanej natki lubczyku,
szczypta kminku,
sól, pieprz do smaku,
ok. 60-70 ml rosołu do namoczenia bułki ( może być też bulion, woda lub mleko)
bułka tarta do panierki,
olej rzepakowy do smażenia,

Sposób przygotowania przepisu:

Aromatyczne pulpeciki z selerem i lubczykiem

  • 1. Bułkę moczymy w rosole.
    Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy.
    Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie wyrabiamy.
    Z gotowej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

lubczykmięso mieloneDrugie danieselerpulpeciki
 

Komentarze

Podobne przepisy

gulasz

Dodane przez: wiola

Gulasz z lubczykiem.

Rozgrzewające, smaczne i syte danie...

Pulpeciki w sosie z warzywami i koperkiem

Dodane przez: Cukiereczek

Pulpeciki w sosie z warzywami i koperkiem

Danie polecam osobom, które są...

Karkówka po cygańsku z lubczykiem

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Karkówka po cygańsku z lubczykiem

Rozpływająca się w ustach, delikatna...

Placuszki z pomidorów i lubczyku

Dodane przez: agatab

Placuszki z pomidorów i lubczyku

Gdy mam spory zapas soczystych...

Pulpeciki z kaszą i pieczarkami

Dodane przez: czarrna

Pulpeciki z kaszą i pieczarkami

Tania i wydajna propozycja obiadowa...

pulpeciki na azjatycką nutę

Dodane przez: ginger

Aromatyczne pulpeciki na azjatycką nutę

Pyszne, rozgrzewające, pełne łączących...