Dzięki dodatkowi posikanej natki selera i lubczyku są bardzo aromatyczne. Moje wnuczki bardzo je lubią i to dla nich najczęściej je robię.
30 min
Dla 2 osób
Składniki:
500 g mielonego mięsa z szynki,
1 mała bułka pszenna,
1 żółtko,
ząbek czosnku,
1 łyżka startego selera,
1 łyżeczka drobno posiekanej natki selera,
1 łyżeczka drobno posiekanej natki lubczyku,
szczypta kminku,
sól, pieprz do smaku,
ok. 60-70 ml rosołu do namoczenia bułki ( może być też bulion, woda lub mleko)
bułka tarta do panierki,
olej rzepakowy do smażenia,
Aromatyczne pulpeciki z selerem i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę moczymy w rosole.
Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy.
Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie wyrabiamy.
Z gotowej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego!
Komentarze