Aromatyczne pulpeciki z selerem i lubczykiem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Dzięki dodatkowi posikanej natki selera i lubczyku są bardzo aromatyczne. Moje wnuczki bardzo je lubią i to dla nich najczęściej je robię.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z szynki,
    1 mała bułka pszenna,
    1 żółtko,
    ząbek czosnku,
    1 łyżka startego selera,
    1 łyżeczka drobno posiekanej natki selera,
    1 łyżeczka drobno posiekanej natki lubczyku,
    szczypta kminku,
    sól, pieprz do smaku,
    ok. 60-70 ml rosołu do namoczenia bułki ( może być też bulion, woda lub mleko)
    bułka tarta do panierki,
    olej rzepakowy do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Aromatyczne pulpeciki z selerem i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w rosole.
    Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy.
    Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie wyrabiamy.
    Z gotowej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Mięso Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować