Pomysł na te muffinki zaczerpnęłam z bloga, który jest moim wypiekowym guru: Moje Wypieki Świetne połączenie kruchości orzechów z miękkością i lekko wyostrzającym całość smakiem jabłek. Wszystko wzbo
Aromatyczne muffiny z jabłkami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
2.W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę.
W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: mleko, olej, jajko.
3.Do miski z mokrymi składnikami dodaj suche i wymieszaj niezbyt dokładnie łyżką.
Jabłka obierz i pokrój w kosteczkę, dodaj do masy. Na koniec dodaj orzechy i przemieszaj wszystko razem.
4.Masę nalewaj do foremki - do 3/4 głębokości dołeczków.
Komentarze