Aromatyczne muffiny z jabłkami i orzechami włoskimi

4.95 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pomysł na te muffinki zaczerpnęłam z bloga, który jest moim wypiekowym guru: Moje Wypieki Świetne połączenie kruchości orzechów z miękkością i lekko wyostrzającym całość smakiem jabłek. Wszystko wzbo

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
    pół szklanki cukru
    2 łyżeczki przyprawy do piernika (Prymat)
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    2/3 szklanki mleka
    1/4 szklanki oleju
    1 jajko
    garść kruszonych orzechów włoskich
    3 jabłka
Wystaw ocenę:

4.95 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pierniczki Muffinki

Aromatyczne muffiny z jabłkami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  • 2. W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę.
    W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: mleko, olej, jajko.
  • 3. Do miski z mokrymi składnikami dodaj suche i wymieszaj niezbyt dokładnie łyżką.
    Jabłka obierz i pokrój w kosteczkę, dodaj do masy. Na koniec dodaj orzechy i przemieszaj wszystko razem.
  • 4. Masę nalewaj do foremki - do 3/4 głębokości dołeczków.
  • 5. Piecz ok. 15 - 20 min.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Jabłka Orzechy

Notka redakcyjna

KHWS_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować