Aromatyczne, mocno ziołowe pstrągi z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wspaniałe, pieczone pstrągi o intensywnym aromacie ziół. W towarzystwie pieczonych ziemniaczków będą stanowiły idealny, niedzielny obiad.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -4 pstrągi patroszone
    -2 łyżki soli
    -2 łyżki ziół greckich suszonych
    -1 pęczek koperku
    -1 pęczek natki pietruszki
    -16 gałązek świeżego oregano
    -1/4 szklanki oleju rzepakowego
    -100 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Aromatyczne, mocno ziołowe pstrągi z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i dokładnie osuszone na ręczniku papierowym ryby dokładnie nacieramy solą od strony skóry z obu stron. Odkładamy na 45 minut do lodówki.
  • 2. Olej mieszamy z ziołami greckimi.
  • 3. Koper i pietruszkę dzielimy na 4 równe części. Pstrągi układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Do środka każdego wkładamy kosteczkę (25 g) masła, pietruszkę, koperek i 4 gałązki oregano. Wierzch pstrągów za pomocą pędzelka smarujemy mieszanką oleju i greckich ziół (z obu stron).
  • 4. Ryby pieczemy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Natka pietruszki Oregano Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować