Aromatyczna zupa marchewkowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Aromatyczna zupa marchewkowa z bazylią

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso drobiowe: 1 kilogram
    - marchew (dużych): 5 sztuk
    - pietruszka korzen: 1 sztuka
    - seler (mały): 0.25 sztuki
    - ziemniaki: 0.5 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 1 sztuka
    - bazylia (suszona): 1 łyżka
    - natka pietruszki ((opłukać i posiekać)): 1 pęczek
    - sól: 1 łyżka
    - pieprz: 4 szczypty
    - cukier: 1 szczypta

Aromatyczna zupa marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę ,włożyć porcję rosołową, obrane pokrojone w kostkę marchew,pietruszkę,seler. Cebule,czosnek obrać i przekroić na pół,włożyć do warzyw,dodać ziele i liść. Gotujemy rosół do miękkości warzyw,lekko posolić ,dodać ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę,bazylię i gotować aż ziemniaki będą miękkie .Na sam koniec doprawić solą,pieprzem i cukrem do smaku,posypać posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy