Aromatyczna wiśniówka na jesienne wieczory

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Wiśniówkę tę piliśmy potajemnie na weselu, chowając się przed kamerzystą:-)

  • Łatwy

Składniki:


  • - wiśnie drelowane: 2 kilogramy
    - spirytus 95%: 1 litr
    - miód pszczeli: 70 dekagramów
    - karadamon, cynamon: 1 łyżka
    - goździki: 7 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Aromatyczna wiśniówka na jesienne wieczory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie bez pestek zmiażdżyć. Wrzucić do dużego słoja.
  • 2. Dodać do nich goździki, cynamon i kardamon, podgrzany miód oraz spirytus. Dokładnie wymieszać składniki.
  • 3. Odstawić na 1 do 2 miesięcy w ciepłe miejsce.
  • 4. Po upływie tego czasu zlać nalewkę i wycisnąć owoce. (Z owoców można zrobić nadzienie do czekoladek!). Nalewkę należy ponownie odstawić, na 3 miesiące aby nabrała szlachetnej barwy i smaku - jak wiadomo im dłużej się na coś czeka, tym lepiej to smakuje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować