Aromatyczna szynka wieprzowa

0 (0 ocen)

Często serwuję ją na obiad. Jest bardzo aromatyczna, miękka i soczysta. W sam raz na niedzielny obiad :)

Składniki:

  • 80 dag szynki wieprzowej
    0,5 l bulionu mięsnego
    marynata:

    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    1 łyżeczka natki pietruszki
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 cebula pokrojona w drobną kostkę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Aromatyczna szynka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i oczyścić z nadmiaru tłuszczu. Następnie pokroić na plastry grubości około 1 cm.
  • 2. Składniki na marynatę wymieszać i natrzeć nią kawałki mięsa. Szynkę włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  • 3. Kawałki mięsa odsączyć z nadmiaru marynaty i smażyć bez dodatku tłuszczu z obu stron, aż się lekko zarumienią. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Mięso piec w temperaturze 200 stopni, przez 70-80 minut. W połowie pieczenia mięso obrócić na drugą stronę. Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować