AROMATYCZNA, PIKANTNA ZUPA PAPRYKOWA

0 (0 ocen)

  • 35 min

To jak do tej pory moja ulubiona odsłona zupy paprykowej a do tego moja autorska, wymyślona na potrzebę chwili :)

  • 35 min

Składniki:

  • 1 - 1,5 l wody
    1 kostka rosołowa
    pół dużej papryki czerwonej
    pół dużej papryki zielonej
    pół dużej papryki żółtej
    pół dużej papryki białej
    2 małe ostre papryczki
    2 duże pomidory sparzone i obrane ze skórki
    1 średniej wielkości cebula
    1 mała marchew
    2 ziemniaki
    1/3 szkl śmietanki słodkiej 12%
    sól, pieprz w kulkach, ziele angielskie, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, curry
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Aromatyczna, pikantna zupa paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa do zupy paprykowej 1. Wszystkie watrzywa (po obraniu / umyciu) kroję w kostkę mniej więcej jednej wielkości i podsmażam na oliwie aż delikatnie się zrumieni.
  • paprykowa 2. Podsmażone warzywa przekładam do garnka i zalewam wodą. Dodaję kostkę rosołową oraz pozostałe przyprawy. Gotuję do pełnej miękkości.
    Doprawiam do smaku - zupa musi być lekko pierna.
    Przed podaniem mieszam ze śmietaną.

Porady

Śmietana w zupie nie jest konieczna. Początkowo zrobiłam niezabielaną - była smaczna, następnie zabieliłam - również bardzo mi smakowała. Warto popróbować i wybrać wersję dla siebie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować