Aromatyczna pieczeń z szynki

4.99 (187 ocen)

  • 1 godz. 30 min

to danie często gości na moim stole. Lubimy mięsne obiadki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg szynki
    zioła prowansalskie
    sól
    suszone grzyby
    liść laurowy
    zielę angielskie
    ½ szklanki śmietany 12%
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczna pieczeń z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dusimy mięso na patelni 1. Szynkę kroimy na grube plastry, nacieramy ziołami, solimy. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do rondla, dodajemy liść laurowy i zielę angielskie, grzyby. Podlewamy gorącą wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości – około 1,5 godziny.
    Po tym czasie wyjmujemy mięso. Zagęszczamy sos śmietaną, doprawiamy jeszcze ewentualnie solą lub pieprzem. Wkładamy mięso do sosu. Podajemy z ziemniaki i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować