Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą, pikantną rzodkiewką, świeżym szczypiorkiem i pachnącą bazylią, podana na krakersach, grzankach lub chrupkim pieczywie to ciekawa propozycja na imprezową przekąskę.

  • 20 min

Składniki:


  • 240g wędzonej makreli
    3 jajka
    150g kiszonych ogórków
    100g rzodkiewki
    7 listków świeżej bazylii
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz


Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0tx7xlv 1. Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozgnieść widelcem.
  • image-1mbpsa4 2. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć
    z nadmiaru soku.
  • image-0magrad 3. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • image-1fpkddo 4. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy