Bardzo prosty i szybki przepis na soczystą i smakowitą golonkę
2 godz.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- dwie małe golonki wieprzowe
- duży listek laurowy ( lub dwa mniejsze )
- ziele angielskie 3 szt.
- czosnek 3 ząbki
- majeranek, kminek mielony, sól, pieprz w kulkach
Aromatyczna gotowana golonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Golonki dokładnie myję,oczyszczam, wkładam do garnka i zalewam wodą. Zagotowuję, dodaję listek laurowy, ziele angielskie, pieprz w kulkach, czosnek, majeranek, pół łyżki soli i kminek mielony. Zmniejszam ogień i gotuję ok.2-3 godziny na bardzo wolniutkim ogniu, aż golonki będą całkiem miękkie, ale nie mogą się rozpadać. Podaję na gorąco z ulubionymi dodatkami :)
Komentarze