Aromatyczna gotowana golonka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i szybki przepis na soczystą i smakowitą golonkę

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dwie małe golonki wieprzowe
    - duży listek laurowy ( lub dwa mniejsze )
    - ziele angielskie 3 szt.
    - czosnek 3 ząbki
    - majeranek, kminek mielony, sól, pieprz w kulkach

Aromatyczna gotowana golonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki dokładnie myję,oczyszczam, wkładam do garnka i zalewam wodą. Zagotowuję, dodaję listek laurowy, ziele angielskie, pieprz w kulkach, czosnek, majeranek, pół łyżki soli i kminek mielony. Zmniejszam ogień i gotuję ok.2-3 godziny na bardzo wolniutkim ogniu, aż golonki będą całkiem miękkie, ale nie mogą się rozpadać. Podaję na gorąco z ulubionymi dodatkami :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy