Aromatyczna frużelina z renglod

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Frużelina sprawdzi się jako dodatek do lodów, ciast, deserów... oraz jako smarowidło do kanapek.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. renglod Ulena
    1 żelfix 2:1
    2 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki posiekanej mięty
    skórka otarta z cytryny
    sok z połowy cytryny
    4 słoiki po 250 ml.

Aromatyczna frużelina z renglod - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Śliwki myję, pozbawiam pestek, mieszam z żelfixsem, doprowadzam do zagotowania. Dodaje cukier, cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny, mieszam, gotuję 5 minut. Na koniec dodaję miętę, mieszam, nakładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy wystygną wynoszę do spiżarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy