Arbuzowo-truskawkowe lody na patyku (sorbet)

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Idealne na upały. Zmodyfikowany przepis Laury Vitale.

  • 15 min

Składniki:

  • na 4-5 foremek:
    ok. 2 szklanek pokrojonego arbuza,
    ok. 1-2 szklanek truskawek (kilka odłożyć i pokroić na plasterki),
    2 łyżki wody,
    odrobina soku z limonki,
    opcjonalnie cukier puder lub miód do posłodzenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Sorbety

Arbuzowo-truskawkowe lody na patyku (sorbet) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce wraz z sokiem z limonki przełożyć do blendera i zmiksować na koktajl. Dosłodzić do smaku. Płyn przelać do foremek (do 3/4 wysokości), do których wcześniej nałożyć po kilka plasterków truskawek. Zamknąć foremki, mrozić najlepiej przez całą noc. Gotowe lody najłatwiej wyciągniemy, gdy na chwilę zanurzymy foremki w gorącej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować