Arbuzowe gazpacho

0 (0 ocen)

  • 20 min

Arbuza jadałam zazwyczaj w postaci ponczu z alkoholem, lub tak po prostu, gryząc wodnisty, słodki miąsz, a dzisiaj pokażę moje odkrycie - arbuzowe gazpacho! Pikantne, ochładzające i delikatnie słodkie

  • 20 min

Składniki:

  • -5 ogórków
    -1 arbuz
    -2 cebule
    -1 limonka
    -1-2 łyżki posiekanej kolendry
    -szczypta soli
    -1 łyżeczka posiekanego chilli, lub łyżka pasty sambal oelek

Arbuzowe gazpacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Arbuzowe gazpacho 1. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Arbuza przeciąć na pół, usunąć pestki i wydrążyć miąsz, który następnie należy zmiksować. Zetrzeć skórkę z limonki , a sok wycisnąć. Dodać do zupy razem posiekaną kolendrą. Całość doprawić solą i posiekanym chilli. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Komentarze

Podobne przepisy