Arbuzowa ochłoda

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis jest unikatowy niegdy nie jadałam ciasta z Arbuza , więc spróbowałam i wyszło genialne ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt
    3 jaja
    1/2 szkl cukru
    3/4 szkl mąki
    1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki oleju
    3 łyżki wody

    Masa
    400 ml jogurtu greckiego
    300 ml śmietany 30 %
    cukeir do smaku
    3 łyzeczki zelatyny rozpuszczonej w odrobinie mleka ( studzimy )

    Mus arbuzowy ;
    600 g arbuza oczyszczonego z pestek
    4 łyzeczki zelatyny rozpuszczonej w wodzie (studzimy )

Arbuzowa ochłoda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt :)
    Jaja ubiłam do białośći z cukrem , dodałam wodę i olej a na koniec makę z proszkiem , piekłam ok 20 min w tem 190 st w foremce 24 cm
    Masa Jogurtowa ;
    3 łyzeczki zelatyny rozpuszczonej w odrobinie mleka ( studzimy )
    Śmietanę ubiajmy z cukrem do smaku
    Żelatynę łączymy z jogurtem a następnie dodajemy ubitą śmietanę , wylewamy na biszkopt i układamy na niej klika kawałków arbuza
    Mus :)
    Około 100 g arbuza kroimy w kawałki i układamy na białej masie lekko wciskając do środka
    Pozostałą ilość miksujemy bądz blendujemy dodajemy rozpuszczoną zelatynę i mieszamy , następnie wylewamy na białą masę , zostawiamy do zastygnięcia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy