Arbuziczki - deserek o smaku arbuza

4.5 (151 ocen)

  • 3 godz.

Pyszny deser na zimno na upalne dni

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 serek homogenizowany
    1 galaretka arbuzowa
    1 galaretka agrestowa
    2,5 szklanki gorącej wody
    zielony barwnik spożywczy w pisaku
    6 kostek gorzkiej czekolady
    1 łyżka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Arbuziczki - deserek o smaku arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę arbuzową rozrabiamy w 1 szklance gorącej wody. To samo robimy z galaretką agrestową.
    Żelatynę rozrabiamy w 1/2 szklanki gorącej wody.
    Serek homogenizowany miksujemy dodając ostudzoną rozpuszczoną żelatynę.
    Gdy czerwona galaretka zacznie tężeć dodajemy do niej startą na drobnej tarce czekoladę (wiórki) i mieszamy. Układamy na dnie foremki i odstawiamy do lodówki na 10 minut. Jako drugą warstwę nakładamy masę z serka i też odstawiamy do lodówki na 10 minut), a na wierzch wlewamy przestudzoną galaretkę agrestową na której robimy flamastrem z barwnikiem kropki. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Galaretka Owoce Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować