Arbuz z oscypkiem i czarnuszką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Znakomite połączenie słodkiego arbuza i słonego sera

  • 10 min

Składniki:

  • 1/4 arbuza
    osypek lub np ser syryjski
    1 łyżka czarnuszki

Arbuz z oscypkiem i czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oscypka obtoczyć w czarnuszce, pokroić w kostkę. Arbuza w zależności od upodobań pozbawić pestek bądź nie i także pokroić. Wymieszać.

Porady

Sałatkę można posypać pokrojoną w cieńkie piórka czerwoną cebulą. Z racji tego, że w Egipcie sprzedaje się tylko całe arbuzy (nie rozkrojone) jest kilka technik by trafić w arbuza dojrzałego i soczystego. Po 1: należy w niego popukać - wyda pusty dzwięk, 2: im arbuz większy tym lepszy, małe zazwyczaj są niedojrzałe 3: arbuz musi być cały zielony (bez jaśniejszych prążków), 4: powinien mieć żółtą dupkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy