Arbuz z kozim serem i pistacjami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Arbuz idealnie gasi pragnienie, więc warto po niego sięgać w upalne dni. Dziś zapraszam na rewelacyjną przekąskę – arbuz z kozim serem i pistacjami. Połączenie idealne! Do tego chipsy z boczku i miodowy sos – pyyycha! Czuję, że to będzie hit tych wakacji.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦2 plastry arbuza (ok. 3 cm grubości)
    ◦50 g pistacji
    ◦100 g serka koziego np. do smarowania
    ◦2-3 plasterki wędzonego boczku

    Dodatkowo:
    ◦55 ml octu balsamicznego
    ◦1 łyżka płynnego miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Arbuz z kozim serem i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie sosu:
    Do rondelka wlewamy ocet balsamiczny i miód i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Odstawiamy na bok

    Przygotowanie arbuza:
    Z plasterków arbuza wycinamy kwadraty o wymiarach 3cm x 3 cm. Pistacje drobno siekamy, a plasterki boczku smażymy na chrupiące chipsy.

    Kawałki arbuza smarujemy kozim serkiem, posypujemy pistacjami i podajemy z chipsem z boczku. Całość polewamy miodowym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Kozi ser

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować