Arabskie placki ziemniaczane z młodych ziemniaków

4.5 (169 ocen)

Placki ziemniaczane z Libii, pikantne i aromatyczne z dodatkiem płatków chilli, czosnku i natki pietruszki serwowane z jogurtem i świeżą kolendrą.

Składniki:

  • 4 duże młode ziemniaki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka mielonego kumniu
    1 łyżeczka mielonej kolendry
    3 łyżki posiekanej natki z pietruszki
    ½ łyżki suszonych płatków chilli
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    kilka listków świeżej kolendry
    50 ml jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Arabskie placki ziemniaczane z młodych ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Arabskie placki ziemniaczane z młodych ziemniaków 1. Ziemniaki tarkujemy na tarce o średnich oczkach, dodajmy do nich drobno pokrojona cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Arabskie placki ziemniaczane z młodych ziemniaków 2. Wbijamy jajko, wsypujemy przyprawy, mąkę i natkę pietruszki. Dobrze mieszamy, smażymy na oleju z obu stron do zarumienienia. Podajemy z jogurtem i świeżą kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować