andruty z piankami marshmallow

4.48 (149 ocen)

  • 30 min

Przekładane andruty,jakie by nie były to zawsze mają wzięcie. Żeby nie było tak samo jak poprzednim razem to do masy dodałam pianki. Wzbogaciły wygląd i przyciągnęły wzrok. Maluchy na pewno nie odmówią takiego smakołyku.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże wafle tortowe
    200 g masła
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki kakao
    100 g czekolady deserowej
    1/2 szklanki wody
    200 g pełnego mleka w proszku
    100 g rodzynek
    100 g orzechów włoskich
    100 g pianek marshmallows
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Pianka Batony

Andruty z piankami marshmallow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, cukier i masło zagotować, wrzucić połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, wsypać przez sitko mleko w proszku i kakao. Dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki i posiekane orzechy. Jeden z wafli ułożyć na papierze do pieczenia i podnieść boki papieru (najlepiej zrobić to w jakimś pudełku ze sztywnymi bokami). Kiedy masa wystygnie dodać do niej pianki i wyłożyć na andrut. Przykryć drugim waflem i obciążyć czymś ciężkim na kilka godzin, najlepiej wstawić do lodówki. Kiedy nadzienie stężeje pokroić andrut na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pianki marshmallow Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować