Andrut z jabłkiem w panierce

  • wyświetlono: 652 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

...

DSC_1166
  • 30min

Składniki


1 andrut
masa jabłkowa
1 jajko
1 cukier wanilinowy
bułka tarta
olej arachidowy do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Andrut z jabłkiem w panierce

  • 1. Andruta smarujemy masą jabłkową,zwijamy w roladę. Tniemy na kawałki ok 3 cm. Jajko mieszamy z cukrem wanilinowym,obtaczamy w bułce tartej,smażymy na oleju arachidowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Andrut z masą śmietanowo- kajmakową

Dodane przez: beciiaaa

Andrut z masą śmietanowo- kajmakową

Pyszny deser. Moi goście byli zachwyceni....

Słodkie placuszki z jabłkiem

Dodane przez: rzelkazag

Słodkie placuszki z jabłkiem

Jeśli obiad na słodko, to tylko...

image-028ycbf

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Tort orzechowy z andrutów i nutelli (bez...

Torcik niesamowicie prosty i szybki...

Jogurtowo-słoikowe śniadanie do pracy

Dodane przez: monikaT83

Jogurt z płatkami i jabłkiem w słoiku

Cały słoiczek dostarcza nam 228...

koperty z jabłkiem

Dodane przez: capri

kruche koperty z jabłkiem

Pyszne kruche ciasteczka, w w strukturze...

Tosty w chrupiącej panierce

Dodane przez: Jaga85

Tosty w chrupiącej panierce

To pyszny pomysł na chrupkie i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE