ANCYMONKA-Mrożona kawa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla osób lubiących mrożoną kawę

  • 20 min

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    60 ml wody
    10 ml syropu cynamonowego lub 2 łyżeczki startego cynamonu
    2 łyżeczki cukru
    10 kostek lodu
    30 ml śmietanki
    bita śmietana

Ancymonka-mrożona kawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ancymonka 1. do Shakera dodaj kawę rozpuszczalną, wodę syrop cynamonowy lub starty cynamon, cukier i kostki lodu. zamknij shaker i zmieszaj energicznie przez około 20 sekund. Całość przelej do odpowiedniej szklanki. dodaj śmietankę najlepiej 30 %.

    Całość udekoruj bitą śmietaną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy