Ananasy w cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Ananasy w cieście to klasyczny deser wywodzący się z kuchni azjatyckiej. Ciasto połączone ze świeżym, słodkim i dojrzałym ananasem, posypane wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem to ciekawa propozycja małej słodkości.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 170g mąki pszennej
    140ml mleka
    2 jajka
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
    4 łyżki wiórków kokosowych
    1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 świeży, dojrzały ananas
    olej kokosowy
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ananasy w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ananasy w cieście 1. Ananasa obrać ze skóry, pokroić na plastry około 5-8mm, a z każdego plastra wykroić twardy środek (rdzeń).
  • Ananasy w cieście 2. Mleko zmiksować z jajkami, szczyptą soli, wiórkami i cukrami. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać.
  • 3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, plastry ananasa obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obydwu stron.
  • 4. Gotowe ananasy w cieście posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować