Ananasowy torcik z aksamitnym kremem budyniowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

proste i smaczne połączenie

  • 2 godz.

Składniki:

  • ciasto kruche:
    1,5 szklanki maki,
    125g margaryny,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 żółtko,
    1 cale jajko,
    1/3 szkl cukru (wedle uznania).

    krem:
    2 szkl. mleka
    2 łyżki cukru
    1 budyń śmietankowy
    pół kostki masła

    dekoracja:
    pół puszki ananasów
    1 galaretka pomarańczowa

Ananasowy torcik z aksamitnym kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • prezentacja przekroju 1. Wszystkie te składniki ciasta należy połączyć, wyrobić ciasto.
    Zapiec spód a potem zostawić go by wystygł.
    Zagotować mleko a w niewielkiej ilości mleka rozmieszać budyń z cukrem.
    Wlać na gotujące się mleko i dokładnie mieszać, po chwili wrzucić pół kostki masła, zgasić ogień pod budyniem i doprowadzić do rozpuszczenia się masła. Gorący budyń wylać na kruchy spód. Gdy przestygnie ułożyć ananasa. Następnie przygotować galaretkę ale z połowy wody podanej na opakowaniu. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy