Ananasowy deser

0 (0 ocen)

Szybki i prosty pomysł na odrobinę przyjemności

Składniki:

  • Przepis na 6 porcji
    1 galaretka ananasowa
    1 puszka ananasa
    1 opakowanie mascarpone
    1 budyń waniliowy
    400 ml mleka

Ananasowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić wg przepisu i odstawić do schłodzenia. Budyń ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu- używając 400 ml mleka i odstawić do wystudzenia.
    Serek ucierać mikserem stopniowo dodając zimny budyń. Miksować do uzyskania gładkiej masy.
  • 2. 6 krążków ananasa odłożyć do dekoracji, resztę pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na dnie pucharków. Następnie nakładać masę budyniową. Na wierz położyć krążek ananasa i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia, Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy