1.KROK PIERWSZY: masło roztopić i wylać równomiernie na dno prostokątnej blachy, następnie na masło rozsypać 1 szklankę cukru. Na to ułożyć krążki ananasa, a w puste miejsca włożyć orzechy włoskie. Odstawić.
KROK DRUGI: 4 jajka utrzeć z 1 szk. cukru, powoli dodając 2 szk. mąki ( mąkę ucierać na przemian: 1 łyżka mąki, 1 łyżka soku ananasowego z puszki). Na koniec dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
KROK TRZECI: ciasto wylać na blachę wyłożoną ananasami i orzechami.
Piec ok. 1 godziny w temperaturze 200 C.
KROK CZWARTY: po wyciągnięciu ciasta z piekarnika odwrócić do góry nogami, tak aby ananasy były na górze. I gotowe. Smacznego :)
Komentarze