1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać na sztywno. Delikatnie mieszając dodać żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wodą.Upiec na złoty kolor.
Ciasto kokosowe:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubić.Dodać wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia.Upiec na złoty kolor.
Krem:
Mleko wlać do saganka wsypać cukier waniliowy i cukier.
Żółtka ubić lub utrzeć z mąką pszenną i ziemniaczaną.Do gotującego się mleka wlać żółtka ubite z mąką i ugotować budyń i dobrze wystudzić.
Po wystudzeniu masy dodajemy jedno masło roślinne i dobrze ucieramy aż masa będzie puszysta.Odsączony ananas kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy budyniowej.Sokiem puszki ananasa nasączamy delikatnie biszkopt.Na biszkopt wykładamy masę.Na masę układamy ciasto kokosowe,całość posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze