Ananasek z czekoladą pod kokosową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.zmiksować. suche składniki przesiać przez sito i połączyć z masą za pomocą łyżki. Piec 20 min w 170C. Biszkopt przecinamy na pół, dolny blat lekko nasączamy sokiem z ananasa a z górnego wykrajamy za pomocą literatki krążki.
2.Ananasa kroimy w małą kostkę i układamy na biszkopcie zalewamy dobrze tężęjącą galaretką.
3.Masa śmietankowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Galaretkę rozpuścić w 1/2szkl gorącej wody, tężejącą połączyć z masą. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z masą. Wylać na ciasto zostawiając 3łyżki na górę.
4.Wykrojone biszkopty nasączamy w soku z ananasa i układamy na masie. Smarujemy masą.
5.Margarynę rozpuścić, dodać cukier i kokos. Podprażamy na lekko złoty kolor . Posypujemy ciasto.
Komentarze