Ananasek z czekoladą pod kokosową chmurką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Orzeźwiające , przełamane słodką czekoladą pod kokosową chmurką.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    6jaj
    1szkl cukru
    2/3szkl mąki
    1budyń waniliowy
    1łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa śmietankowa:
    0,5l kremówki
    1/3szkl cukru pudru
    1galaretka pomarańczowa
    1/2tabliczki mlecznej czekolady

    Dodatkowo:
    2galaretki pomarańczowe(na 700ml wody)
    Puszka ananasa

    Prażony kokos:
    1/2op. Wiórek kokosowych
    2łyżki margaryny
    3łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Ananasek z czekoladą pod kokosową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.zmiksować. suche składniki przesiać przez sito i połączyć z masą za pomocą łyżki. Piec 20 min w 170C. Biszkopt przecinamy na pół, dolny blat lekko nasączamy sokiem z ananasa a z górnego wykrajamy za pomocą literatki krążki.
  • 2. Ananasa kroimy w małą kostkę i układamy na biszkopcie zalewamy dobrze tężęjącą galaretką.
  • 3. Masa śmietankowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Galaretkę rozpuścić w 1/2szkl gorącej wody, tężejącą połączyć z masą. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z masą. Wylać na ciasto zostawiając 3łyżki na górę.
  • 4. Wykrojone biszkopty nasączamy w soku z ananasa i układamy na masie. Smarujemy masą.
  • 5. Margarynę rozpuścić, dodać cukier i kokos. Podprażamy na lekko złoty kolor . Posypujemy ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować