PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874ANANASEK Z BEZĄ MIGDAŁOWĄhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/25/041f7d2b3223eb1b67fa48ad0d9e8b5d8f7680f1.jpeg749563http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ananasek-z-beza-migdalowa-2
pianka z ananasem:
-1 puszka ananasa
-2 galaretki niebieskie(mogą być inne)
-0,5 l. soku z ananasa+wody
-500 ml. śmietanki 30%
-2 śmietan-fixy
-polewa czekoladowa
Sposób przygotowania przepisu:
ANANASEK Z BEZĄ MIGDAŁOWĄ
1.
Żółtka, cukier i margarynę, zmiksować. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Podzielić na pół.
Jedną część wyłożyć na blaszkę z papierem do piecz. 30x40cm. Piec ok. 15 min.w 175*.
Drugą część włożyć na taką samą blaszkę, lecz tu będzie beza.
2.
Białka ubić z solą, potem cukrem. Orzechy wymieszać z mąką i wmieszać w bezę. Wyłozyć na drugą blaszkę z surowym ciastem i piec w 175*ok.25 min.Potem wyłączyć piec i suszyć aż beza będzie krucha.
3.
Ananasa odsączyć na sitku i pokroić na kawałeczki. Sok z ananasa uzupełnić wodą do pól litra i zagotować.Odstawić i zaraz w nim rozpuścić galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z śmietan-fixami, potem tężejącą galaretką.Wmieszać ananasa i wyłożyć na pierwszy placek. Przykryć drugim.
Na górę polać polewa czekoladowa w esy-floresy. Schłodzić w lodówce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze