Ciasto Ananasek

4.5 (184 ocen)

  • 50 min

Połączenie śmietany z budyniem ananasowym pycha:)

  • 50 min

Składniki:

  • Upiec biszkopt z 5 jajek.
    Masa ananasowa: 1 puszka ananasów, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 0,5l mleka, 1 galaretka cytrynowa, 0,5l śmietany 36%, 3 łyżki cukru
    Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa ananasowa: ananasy osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Z soku z ananasów, mleka i proszku budyniowego ugotować budyń. Do budyniu dodać galaretkę w proszku i cukier. Zostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić i połączyć z zimnym budyniem i pokrojonymi ananasami.
    Przełożenie:
    Biszkopt-masa ananasowa-galaretka cytrynowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować