Ananas faszerowany piersią kurczaka owinięty boczkiem

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Hit niedzielnego obiadu.Zaskoczy najbardziej wymagających gości,Soczyste mięso w aromatycznym ananasie a na dodatek w boczku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ananas
    300g piersi z kurczaka
    2 opakowania boczku w plastrach
    1 łyżeczka słodka papryka
    przyprawa do kurczaka
    dodatkowo:
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Ananas faszerowany piersią kurczaka owinięty boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ananas 1. Część górną ananasa odkrój oraz dolną.Ananasa obierz i wydrąż środek Ode.Następnie przypraw pierś z kurczaka.Doprawione mięso zwiń w rulon .Umieść roladę z piersi kurczaka w ananasie ,a następnie owiń plastrami boczku.Zepnij z obu stron wykałaczkami i wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza). Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować