Amoniaczki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

smak dzieciństwa

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 kg mąki pszennej
    - 4 jaja
    - 4 żółtka
    - 2 szklanki cukru pudru
    - 20 dag masła
    - 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 dag amoniaku

Amoniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wyrobić, rozwałkować na stolnicy na około 1/2cm wycinać ciasteczka (kształt według uznania) moczyć w delikatnie roztrzepanym białku, posypać cukrem kryształem,

    Piec na złoty kolor w temp. około 160-190*

Komentarze

Podobne przepisy